با سلام خدمت کاربران وبسایت بریم باکو در این مقاله از مقاله های بریم باکو میخواهیم به بررسی فرهنگ مردم آذربایجان بپردازیم و انواع آداب و رسوم آنها را شرح دهیم در ادامه این مقاله همراه بریم باکو باشید. در ادامه این مقاله میتوانید به مطالعه مقاله تور زمینی باکو نیز مراجعه فرمایید.
یکی از ملل باستانی در جهان، ملت آذربایجان است که به تاریخ، آثار فرهنگی و مادی، ادبیات، میراث هنری و موسیقی خود به شدت می بالد.
طبیعت شگفت انگیز، آب وهوا و منابع طبیعی کشور، تأثیر قابل توجهی بر تفکر هنری و مهارت آفرینی مردم آذربایجان داشته است. علیرغم راه طولانی و دشواری که هنرهای مختلف در آذربایجان سپری کرده اند، هنوز از وحدت و یکپارچگی برخوردارند و فرصت های برجسته ای برای تکامل هنرهای زیبای این خطه ارائه می دهند. هنرهای فولکلور آذربایجان، همانند منابع طبیعی آن، بسیار غنی هستند. هنر فولکلور و قومی آنها در زندگی روزمره شان جاری است و بر آن بسیار تأثیر می گذارد.
کاملاً مشخص است که سبک زندگی، سلیقه زیبایی شناسی، تصویر ملی و کیفیت بالا، به شدت در هنرهای معاصر این خطه منعکس شده است. به سادگی می توان مدل های شگفت انگیزی از هنرهای معاصر آذربایجان را در بزرگترین موزه های دنیا پیدا کرد. قطعات هنری که توسط دستان هنرمند ماهر قره باغ، گوبا، ناکو، شاکی و … ایجاد شده اند، در موزه های بزرگ ویکتوریا و آلبرت لندن، لوور پاریس، متروپولیتن واشنگتن و وین رم، برلین، استانبول، تهران و قاهره یافت می شوند.
تاریخچه ای از ویژگی های قومی و هنری مردم در لباس های آنها منعکس می شود. ظاهر لباس و طراحی آن و کارهای سوزن دوزی که بر روی لباس ها صورت می گیرد، از آن جمله هستند. تاریخچه سینمای آذربایجان نیز بخشی از فرهنگ باستانی آن است.
هنر بافندگی قالی، جایگاه ویژه ای در فرهنگ ملی آذربایجان دارد. این هنر گسترده ترین هنر فولکلور در این کشور است. این هنر در زندگی روزمره مردم جاری است و تبدیل به نمادی برای ملت آذربایجان شده است. به دلیل بالابودن ارزش زیبایی شناسی این قالی ها، از برخی از آنها برای تزئین دیوار، کف خانه، کلبه ها، چادرهای عشایر و مکان های دیگر استفاده می شود. این هنر به صورت یک رشته تخصصی در ۷ مدرسه ویژه قالی بافی در این کشور تدریس می شود.
هنر عاشیق، نوعی موسیقی شفاهی است که شامل آهنگ هایی است که به ستایش مردم، داستان های حماسی قرون وسطی، آزادی، قهرمانی، دوستی و عشق می پردازد. آموزش این هنر به صورت تجربی است به صورتی که همراهی کردن با یک استاد باعث شده این هنر سینه به سینه منتقل شده و به امروز برسد.
شیوه آشپزی آذربایجان یکی از فرهنگ های غنی، باستانی و خوشمزه در جهان است. این فرهنگ تنها شامل غذا نیست بلکه فرآیند آماده سازی آن نیز، بخش مهمی از آن است.
آشپزی آذربایجان ترکیب هماهنگی از فرهنگ، تاریخ، فلسفه، روانشناسی، آداب و رسوم، فیزیولوژی، بهداشت، شیمی، زیبایی شناسی، شعر و علاوه بر آنها عادت های عملی ایجاد شده توسط مردمان این کشور است. سرزمینی که در آن مردم هماهنگ با محیط زیست زندگی می کنند.
عامل اصلی تأثیر گذار در توسعه این فرهنگ، آب و هواست. قلمرو جغرافیایی جمهوری آذربایجان تحت تأثیر ۸ اقلیم آب و هوایی قرار دارد که باعث تنوع و غنای گیاهان و جانوران منطقه می شود و شرایط مطلوبی برای پرورش گیاهان و حیوانات را ایجاد می کند که عامل اصلی تشکیل دهنده غذاهای آذربایجان هستند.
یکی از بخش های قابل توجه در فرهنگ مردم آذربایجان، مراسم و آیین نوشیدن چای است. چای در این کشور تقریباً مقدس است. چای، یک نوشیدنی رنگی روشن است که در استکان های گلابی شکل و کمرباریک که به آنها آرمودا گفته می شود، ریخته شده و بدون شیر همراه با قندهای مکعبی شکل نوشیده می شود. مردم محلی قبل از نوشیدن چای، گوشه قند را درون چای فرو کرده و سپس در دهان خود می گذارند. ریشه این کار به قرون وسطی بر می گردد، زمانی که حاکمان از ترس مسموم بودن این چای این عمل را انجام می دادند. اینطور بیان می شود که وقتی قند به چای سمی خورده می شود، واکنشی نشان می دهد.
در هر زمانی که به آذربایجان سفر کنید، با بهترین مهمان نوازان دنیا روبرو خواهید شد. مردم این کشور به میهمان به عنوان فردی بسیار ارزشمند می نگرند. در اقامتگاه های محلی این کشور، میزبانان از چای، تنقلات و هرچیز دیگری، برای پذیرایی از مهمان استفاده می کنند. ممکن است اگر از آنها آدرسی بپرسید، شما را تا رسیدن به مقصد همراهی کنند. افراد جوان تر این کشور می توانند اندکی انگلیسی صحبت کنند و از حرف زدن راجع به کشور خود بسیار خشنود می شوند. میهمان نوازی، ریشه ای عمیق در فرهنگ آذربایجان دارد.
ممنونم که تا انتهای این نوشته همراه ما بودید بریم باکو معتبرترین کاگزار تور زمینی باکو در کشور با بهترین خدمات رفاهی برای عضویت در تور زمینی باکو و دیگر فرایند ها میتوانید به صفحه مربوطه به تور زمینی باکو مراجعه فرمایید.