آدرس: تهران، نارمک، خیابان آیت، بعد از سرسبز پلاک ۶۴
باسلام خدمت کاربران وبسایت بریم باکو در این مقاله از نوشته های بریم باکو ارائه دهنده تور زمینی باکو میخواهیم به برسی سوغاتی های شهر باکو بپردازیم در ادامه همراه ما باشید.
کشور جمهوری آذربایجان یکی از همسایگان ایران است که اشتراکات فرهنگی بسیاری باایران دارد. بسیاری از این اشتراکات فرهنگی را می توان در صنایع فرهنگی آذربایجان مشاهده کرد. در اینجا به معرفی برخی از سوغاتی های کشور آذربایجان می پردازیم.
می توان گفت که این نوع استکان جزو معروف ترین سوغاتی های باکو است و جزء مهمی از فرهنگ کشور آذربایجان. ویژگی اصلی این استکان ها شکل گلابی مانند آن هاست که کلمه آرمود از آن گرفته شده است. قیمت این استکان ها از ۵ منات تا ۱۵۰ منات متغیر است. در خیابان های بخش قدیمی باکو می توانید انواع مختلفی از این استکان ها را با طرح ها مختلف بیابید.
یکی دیگر از سوغاتی های محبوب باکو فرش است که در واقع نمود سنتی هنر می باشد. یکی از معروف ترین نوع فرش های آذربایجان ، آذرخالچه نام دارد. این برند از سال ۱۹۲۸ مشغول به فعالیت می باشد. برای خرید فرش می توانید سری به بخش قدیمی شهر باکو بزنید.
اگر علاقه مند به فرهنگ و هنر فرش آذربایجان دارید بد نیست بازدیدی از موزه فرش باکو داشته باشید. موزه فرش باکو از نظر ارزش و اهمیت فرشهای موجود در خزانه خود، بزرگترین کلکسیون فرش در دنیا بوده که، اولین موزه اختصاصی در عرصه هنر فرشبافی است
در موزه فرش باکو می توانید نمونههای ارزنده قالی همچون “پالاس”، “جاجیم”، “گلیم”، “شدّه”، “زیلو”، “وِرنی” و “سوماخ” را در بخش نمایشگاه موزه فرش واقع در طبثه دوم ساختمان ببینید.
همچنین در این طبقه نمونه های فرش متعلق به مدارس فرشبافی کشور آذربایجانی نظیر ” باکو “، ” قوبا “، ” شیروان”، ” گنجه”، ” قازاخ”، ” قره باغ” و ” تبریز ” درمعرض دید است.
در بخش دیگری از موزه علاوه بر فرش ها، زیورآلات فلزی گرانبها، اسلحههای سرد، اشیاء کاغذی، شیشه ای، درختی و سنگی به نمایش گذاشته شده است.
در ادامه معرفی سوغاتی های آذربایجان جا دارد به تابلو های نقاشی اشازه کنیم که اثر هنرمندی به نام سبیر کوپورغلو می باشد. این هنرمند آثار خود را تنها با استفاده از انگشتان دستش خلق می کند. شما حتی می توانید طرح مورد نظر خود را سفارش دهید.
هنگام معرفی سوغاتی های سنتی نباید شال ها و کلاه های سنتی آذربایجان را از قلم انداخت. شال های سنتی آذربایجان که به آنها کلاه های می گویند با طرح های سنتی تزیین شده اند. این شال ها را می توان با انواع لباس و در مراسم های مختلف استفاده کرد.سوغاتی دیگری که میتوان به آن اشاره کرد کلاه های سنتی مردانه است. این کلاه ها از پشم گوسفند تهیه می شوند و روی انها الگوهای مختلفی با نخهای ابریشم تزیین می شود. کلاه مردان نیز انواع کلاههایی بودهاند که در زبان ترکی به آنها بورک یا پاپاخ می گویند و شامل دری بورک(کلاه پوستی)، پهلوی،کپی، کامپابورک(کلاه کاموایی)، لبه دار، کئچه بورک(کلاه نمدی)، حصیری، دورگه بورک(نوعی کلاه از پوست بره)، یون بورک(کلاه پشمی) و شپو(شاپو) می باشد.
همچنین میتوانید از انواع البسه زنان زیبا و اصیل مردمان آذربایجان بعنوان سوغاتی تهیه بکنید.چند نمونه از لباس زنان آذربایجان شامل چارقد، چالما – شاماخی، چپی(روسری)، آلاچارشاب (چادر رنگی)، اوربند(روبند) و کوینک (پیراهنی بلند با یقه گرد)، دُن (نوعی پیراهن)، تومان (دامن بلند)، شلته یا دیزلیک (دامن کوتاه)، جلیقا(جلیقه)، گالش(کفش بدون پاشنه)، چاروق، قوندارا(نوعی کفش چرمی)، قیرمیزی باشماق(پاپوشی همچون دمپایی) است.
بازی تخته نرد جزو بازی های مورد علاقه مردان آذربایجان است. این بازی ساده و جذاب است اما از آن مهمتر خود تخته بازی است که یک شاهکار هنری محسوب می شود. می توانید تخته هایی با طرح های مختلف تهیه کنید که از چوب های با کیفیت تهیه شده اند. بسیاری از این تخته ها توسط دست ساخته می شوند.
در بافت شهر قدیمی باکو میتوانید مغازه هایی را پیدا کنید که مخصوص عرضه ظروف دستساز مسی و سفالی هستند. این محصولات، مشابه همان سفال و ظرفهای مسی داخل ایران است و شما میتوانید از آنها به عنوان سوغات خرید کنید.
درست کردن مرباهای سنتی یک فرهنگ مرسوم در میان مردم آذربایجان است که از زمانهای گذشته تا به امروز در این کشور تهیه میشود. در آذربایجان معمولاً چای خود را به همراه انواع مختلف مربا میخورند. محبوبترین این مرباها مربای گیلاس سفید بوده که از خوردن آنها سیر نخواهید شد و میتوانید چند شیشه به عنوان سوغات برای خانواده خود نیز به کشورتان ببرید.
ممنونم که تا انتهای این نوشته همراه ما بودید برای ارتباط با مجموعه و رزرو تور باکو، مشاوره رایگان میتوانید با شماره های زیر باما در تماس باشید.
تلفن تماس جهت ثبت نام در تور زمینی باکو :
آدرس: تهران، نارمک، خیابان آیت، بعد از سرسبز پلاک ۶۴
تهیه شده توسط وبسایت بریم باکو : صفحه اصلی وبسایت